#

  Spageti special

BAHAN-BAHAN:

2 ulas bawang putih (cincang)

3 helai daun selasih (cincang)

1 tangkai cili merah (cincang)

120 gm spageti

150 gm udang harimau

30 ml minyak zaitun

Garam

Serbuk lada hitam

30 ml stok ikan



CARA MENYEDIAKAN:

1. Rebus spageti hingga empuk dan rendam dengan air paip. Kemudian tuskan.

2. Gaulkan dengan minyak zaitun. Kalau tiada minyak zaitun, bolehlah gunakan minyak jagung.

3. Panaskan minyak zaitun ataupun minyak jagung dalam kuali dan tumis bawang putih dan cili sehingga naik bau dan masukkan stok ikan dan masak dengan api yang perlahan selama tiga minit.

4. Masukkan spageti dan perisakan dengan garam dan serbuk lada hitam.

5. Dalam kuali yang berasingan, panaskan sedikit minyak dan panggang udang sehingga masak dan masukkan ke dalam spageti dan gaul rata.

0 comments:

Post a Comment

Amat berbesar hati jika ada yang sudi memberi komen NAMUN semestinya yang MEMBINA.T.Kasih

Related Posts with Thumbnails

Tips Dan Trik Terus Ke E-mail anda

Terus Ke E-mail Anda

Nama Anda
E-Mail Anda
Subject
Message
Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[ Refresh Image ] [ What's This? ]