#

  Cara Buat Playlist Lagu Sendiri Di Blog

Hari ni ibu Lisa nak bagi tau cara buat playlist lagu kegemaran kita sendiri di blog.Sambil blogging,bolehlah kita perdengarkan lagu-lagu yang merentap jiwa gitu.Nanti kalo dah jemu dengan koleksi lagu-lagu tu, bolehlah kita buat playlist baru asalkan sahaja kita daftar sebagai ahli ok.Ops.. kat bawah ni contoh playlist "Fabo Ibu" Lisa. Siapa lagi..Broery la.romantik gitu
 

Caranya mudah je.

1.Log on ke 
http://www.mixpod.com/
2. Masukkan lagu/nama penyanyi/album pilihan anda dalam kotak search dan klik search
3. Seterusnya, senarai lagu pilihan anda akan dipaparkan di bahagian bawah kotak search tadi .Klik tanda tambah (+) pada hujung lagu dan lagu anda akan dimasukkan ke playlist di sebelahnya.Ulang langkah tadi ikut berapa banyak lagu yang anda mahu.
4. Seterusnya klik customize dan buat pilihan skin mp3 anda.Skin pilihan anda akan dipaparkan pada bahagian kanan
5.Setelah berpuas hati dengan skin tersebut, klik save playlist.Isikan Title,Description dan Tag berkaitan playlist anda.Selepas itu klik save (Get code)
6. Copy dan paste code playlist  anda ke dalam blog. Caranya log in ke blog anda-design-add gadjet-HTML-paste code dan klik save.Cuba view blog anda sekarang.Happy?


Mudahkan! 3 langkah sahaja: 1. Add Music  2. Customize  3. Save Playlist










 

1 comments:

100 DOCUMENT TRIK GRATIS BUAT MESIN UANG GRATIS + TRAFIK BLOG 100% FREE said...

posts and your blog is very interesting article, keep your blog so I can visit again to see your blog posts and articles later, thanks for the info

Post a Comment

Amat berbesar hati jika ada yang sudi memberi komen NAMUN semestinya yang MEMBINA.T.Kasih

Related Posts with Thumbnails

Tips Dan Trik Terus Ke E-mail anda

Terus Ke E-mail Anda

Nama Anda
E-Mail Anda
Subject
Message
Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[ Refresh Image ] [ What's This? ]